Must Reads

Gekozen door Maddy Ramsingh

Elke maand kies ik een boek dat mij heeft geïnspireerd.
Dit is het boek van de maand maart 2020

Je ongekende vermogens

Tony Robbins heeft NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) naar een totaal ander niveau gebracht.

In dit boek leert Tony hoe je excellent kunt leven, want goed is in deze maatschappij niet meer goed genoeg. Hoe haal je het beste uit jezelf en beleef je daar elke dat plezier aan. Positief en zelfbewust denken en je ongekende vermogens ontdekken. Want die ongekende vermogens… hebben we allemaal.

Must Read: Je ongekende vermogens van Tony Robbins

Boek van de maand februari 2020

Code of the extraordinary mind

Code of the extraordinary mind is een must read voor die mensen die inzicht krijgen in hun vaste patronen en die willen aanpakken.

Dit boek geeft inzicht in waar deze patronen vandaan komen. Dat ze van generatie op generatie worden overgedragen als deel van je cultuur en afkomst. De geschreven en ongeschreven regels over liefde, opleiding, sexualiteit, spiritualiteit, werk en geluk. En passen deze nog bij jou en de levensstijl die jij wilt leven? De schrijver noemt dit de Culturescape.

Of zijn het allemaal Brules (bullsh*t rules)?
En als je wilt losbreken van deze regels, hoe doe je dat dan?

Dit boek geeft je daar hele goede handvatten voor en is een echte aanrader!

Vishen Lakhiani is ondernemer, schrijver en oprichter van Mindvalley, een organisatie die zich richt op persoonlijke groei en ontwikkeling!

Must Read: The code of the extraordinary mind

Boek van de maand januari 2020

De kracht van het verbinden.

Dale Carnegie, een Amerikaanse schrijver, heeft dit boek in 1936 geschreven. Deze managementklassieker is ook in deze tijd SPOT ON en een inspriatie voor mensen die zichzelf willen verbeteren in de omgang met anderen.
In dit boek kun je lezen hoe je op het persoonlijke en zakelijke vlak succesvol kunt zijn en hoe je het maximale uit jezelf kunt halen door de manier waarop je communiceert met je team, collega’s, familie, eigenlijk met iedereen.
Volgens Dale Carnegie komt succes voornamelijk door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme op te wekken bij anderen. Hij leert je in dit boek hoe jezelf geliefd te maken, mensen te overtuigen en discussies aan te gaan zonder ergernis op te wekken. Aan de hand van anekdotes lees je hoe je ervoor zorgt dat mensen zich gewaardeerd en belangrijk voelen en daardoor meer openstaan voor samenwerking etc. Het klassieke voorbeeld van ontwikkelen van leiderschap.

Carnegie wordt gezien als een vroege aanhanger van de responsibility assumption, waarbij het individu gedeeltelijk of helemaal verantwoordelijk is voor hetgeen hij of zij tegenkomt in zijn persoonlijke leven in grotere mate dan men er van bewust is.

Must Read - Dale Carnegie